Νέα κόντρα για την ΕΡΤ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκαθιστά και τα δικαστήρια… απαντά ο Σίμος Κεδίκογλου

E268F31B5A85DA99E16140BC78C01541

Πραξικοπηματικό χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην νέα επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση κατά την επίσκεψή του στην ΕΡΑ Κέρκυρας: «Ένα από τα εγκλήματα με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ»
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως: «Η νέα πρόβλεψη για το μόρφωμα, το υβρίδιο αυτό της ”νέας ΥΕΝΕΔ”, της μνημονιακής τηλεόρασης του κ. Σαμαρά, δεν προβλέπει θέσεις εργασίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι περιφερειακοί σταθμοί».

Όπως τόνισε στην συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επανέλαβε την εξαγγελία του κόμματός του να επαναφέρει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ.

«Με το που θα αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα, θα επανέλθουμε στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ.

»Στο θεσμικό πλαίσιο της ισχυρής ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του ισχυρού brand name της ΕΡΤ, προκειμένου όχι να γυρίσουμε σε αυτό που είχαμε πριν τις 11 Ιούνη, αλλά να ανασυγκροτήσουμε μια ισχυρή δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

»Πραγματικά δημόσια, έγκυρη, πλουραλιστική, αντικειμενική και όχι μνημονιακό φερέφωνο, όπως αυτό το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει μόλις προχθές και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια θλιβερή εξέλιξη που δεν τιμά τη δημοκρατία στη χώρα μας» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συγκεκριμένες όμως δηλώσεις προκάλεσαν την απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε πως: «Ό,τι δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ το βγάζουν παράνομο και αντισυνταγματικό. Τα δικαστήρια βέβαια έχουν άλλη γνώμη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποκαθιστά και τα δικαστήρια…»