Νέα διαμάχη Τσίπρα-Καψή στη βουλή

imageΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ότι «με αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγουμένου που ούτε οι συνταγματάρχες του 1967 δεν τόλμησαν να κάνουν, φιμώσατε την φωνή της Ελλάδας» και πως «ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του διακατέχονται από αισθήματα ρεβανσισμού και απέχθεια για την δημοκρατική λειτουργία και το δημόσιο χώρο… ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης Σαμαρά, έδειξε ότι απεχθάνεται την δημοκρατία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό».

Τόνισε δε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα γυρίζει το ρολόι στην 11 Ιουνίου, θα αποκαταστήσει την δημοκρατία, θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με τους ανθρώπους της» ενώ παράλληλα ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή να καταθέσει στοιχεία για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που είχε η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Επιπροσθέτως, έθεσε ηθικό θέμα για την τοποθέτηση του κ. Καψή στο υφυπουργείο για την δημόσια ραδιοτηλεόραση επικαλούμενος την επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό τομέα για να του απαντήσει ο υφυπουργός ότι και ο ίδιος έχει επιλέξει για στενούς συνεργάτες ανθρώπους που υπηρέτησαν μεγάλα ιδιωτικά ΜΜΕ.