Ναρκωτικά στο ΑΠΘ

D3FA9A664B89D631B64739DC314E827DΓια τη “δραματική αύξηση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών” στο ΑΠΘ καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών του ΑΠΘ και καλούν τις πρυτανικές αρχές “να καλέσουν στην επέμβαση της πολιτείας”.

“Η παρουσία χρηστών ναρκωτικών έχει αυξηθεί δραματικά στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ και ιδιαίτερα μεταξύ του Αστεροσκοπείου, του Μετεωροσκοπείου και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Δίπλα μας διακινούνται ναρκωτικά ελεύθερα και τα διάφορα πάρτι συνεχίζονται κανονικά, με τα γνωστά προβλήματα που έχουν επισημανθεί ήδη από πολλούς συναδέλφους και τον ΕΣΔΕΠ” τονίζει στην ανακοίνωση του.

Επικαλούμενοι κινδύνους για την ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών τα μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους: “Ο πρύτανης οφείλει να ζητήσει αμέσως τη βοήθεια της πολιτείας”  καθώς “αν το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν εργαστεί για τη βελτίωση της εικόνας και της αξιοπρέπειάς του, θα εξακολουθήσει να απαξιώνεται και οι ευθύνες θα βαραίνουν εμάς. Την έσχατη ώρα κανένα δικό μας ψήφισμα ή αντίδραση δεν θα είναι αποδεκτά από την κοινωνία”.