Ν. Παππάς προς αντιπολίτευση: Κόψτε το κατενάτσιο και παίξετε μπάλα

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΒΟΥΛΗ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΝΑΛΙΑ«Κόψτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα». Με αυτή την φράση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απευθύνθηκε στην «ενωμένη αντιπολίτευση» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, η οποία ζητούσε από τη Βουλή να μην συζητηθεί η τροπολογία που αφορά την διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Με προσφυγή στο ΣτΕ απειλούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η προεδρεύουσα της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου εκτίμησε ότι δεν υφίσταται παρεμπίπτον ζήτημα και ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος της απάντησε ότι το ΣτΕ θα κρίνει την απόφασή της. Προσφυγή στο ΣτΕ προανήγγειλε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Η αντιπολίτευση έχει βάλει στο τραπέζι ένα επιχείρημα: ότι βιαζόμαστε. Εσείς δεν βιαζόσασταν καθόλου. Το πανελλήνιο καταλαβαίνει γιατί εσείς ζήσατε επί 25 χρόνια μαζί και με το καθεστώς της ανομίας. Δεν δέχομαι ότι αιφνιδιάσαμε. Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί πριν από 3,5 μήνες και είπαμε ότι είναι το πρώτο βήμα. Ακούγαμε προφάσεις εν αμαρτίαις», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

«Προσπαθείτε να καθυστερήσετε την δημοκρατική τομή επί 3,5 μήνες. Η κυβέρνηση δεν βιάζεται. Προσπαθεί όμως να εφαρμόσει το Σύνταγμα. Περιμέναμε επί 3 μήνες η ΝΔ να βγάλει πρόεδρο, κάναμε τρεις συνεδριάσεις και φέραμε 2 τροπολογίες. Καμία από αυτές τις κινήσεις συναίνεσης δεν έγινε δεκτή από την αντιπολίτευση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Δεν έχουμε τα όπλα τα δικά σας, ούτε το βαθύ κράτος, ούτε τα πλούσια γραφεία, ούτε τους μεγαλοδικηγόρους να αγορεύσουν στη Βουλή. Έχουμε όμως μαζί μας το λαό», τόνισε και συνέχισε λέγοντας «δεν το θέλουν οι καναλάρχες, το θέλει όμως ο λαός».

«Γιατί αυτή η πρεμούρα της κυβέρνησης;», ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και πρόσθεσε: «μήπως θέλει η κυβέρνηση να καταστήσει τη Βουλή κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα υπάρχοντα κανάλια; Μήπως ξεπλένουμε τα κανάλια και κάνουμε μία νέα αρχή με τα ίδια πρόσωπα; Δεν έχουμε καταλάβει που το πάει η κυβέρνηση».

«Για ποιο λόγο η πρεμούρα, η βιασύνη; Μήπως γιατί δεν κατάφερε να φτιάξει το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και τώρα δραπετεύει;», ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «δείχνει ότι φοβάται τον διάλογο».

«Ο καυγάς έχει να κάνει με την αναδιανομή της αγοράς συνολικά. Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει και σε άλλους παίκτες, η δε αντιπολίτευση υπερασπίζεται το σημερινό καθεστώς. Η ουσία είναι ότι η ενημέρωση, που είναι κοινωνικό αγαθό, θα μείνει στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Πηγή:http://www.avgi.gr