Ν. Κακλαμάνης: Οι δηλώσεις Λαζαρίδη ειναι άκαιρες και επικίνδυνες

nikitas-kaklamanis

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, δήλωσε:
«Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υπάρχουν λόγια ή άλλοθι για να καταδικάσει κανείς τη δολοφονία ενός ανθρώπου. Ιδιαίτερα δε, στη χώρα, που γεννήθηκε η δημοκρατία και απ’ όπου «διαχύθηκε» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη θεωρώ ότι αφ’ ενός εκφράζουν τον ίδιο και αφ’ ετέρου θα τις χαρακτήριζα άκαιρες και επικίνδυνες, από τη στιγμή, που «αγγίζουν» το θέμα της δημοκρατικότητας του πολιτεύματός μας, με τον χαρακτηρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κόμματος που βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου.

Από τη δική του πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να προχωρεί σε καταδίκες βίαιων επεισοδίων από όπου κι αν προέρχονται. Η ακραία βία, άλλωστε, δεν είναι κακή μόνο όταν προέρχεται από δεξιά…

Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς πως στη χώρα μας σήμερα υπάρχουν δύο άκρα, το ίδιο επικίνδυνα και ικανά να προκαλέσουν τεράστιο κακό στην πατρίδα. Το ένα είναι η Χρυσή Αυγή. Το άλλο, όμως, είναι κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κι αυτό είναι αυταπόδεικτο. Αρκεί να ακούσει κάποιος τις δηλώσεις των συλληφθέντων μετά από αποδεδειγμένα τρομοκρατικά χτυπήματα, έπειτα από πράξεις βίας ή έκτροπα, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Προσωπικά, τον Δεκέμβριο του 2008, ως δήμαρχος της Αθήνας, βίωσα με τον πιο σκληρό τρόπο την αποκρουστική μορφή της βίας και των «πολεμικών» καταστροφών. Σας θυμίζω ότι η Αθήνα είχε γίνει έρμαιο των «μπαχαλάκηδων» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμάμαι πολύ καλά μάλιστα ποιοι πολιτικοί χώροι έψαχναν εναγωνίως να βρουν άλλοθι και δεν πήραν ξεκάθαρη θέση για εκείνα τα θλιβερά γεγονότα… ».