Μοσκοβισί: Ο Μακρόν θα είναι σύμμαχος της Ελλάδας

Βέβαιος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, ως πρόεδρος της Γαλλίας, θα συνεχίσει την πολιτική Ολάντ και θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο αφού ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε πως θα ηγηθεί στη μάχη για την ελάφρυνση του χρέους και τάχθηκε κατά του Grexit.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τον Εμμανουέλ Μακρόν πρόεδρο, ναι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει στη Γαλλία μια χώρα φίλη, έναν πρόεδρο φίλο και μία κυβέρνηση φίλη και να γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για τους Έλληνες», είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και στον απεσταλμένο του Γιώργο Κουβαρά.

Ο κοινοτικός επίτροπος στάθηκε και στο γεγονός πως συνεργάστηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο παρελθόν, άλλωστε και οι δυο ήταν υπουργοί στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, όταν εκείνος προεξελέγη πρόεδροος της Γαλλίας, σημειώνοντας πως οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και για το ελληνικό πρόγραμμα.

Click4more: Μακρόν: Αποκάλυψε τα σχέδια του για την Ελλάδα! “Θα ηγηθώ της μάχης για το χρέος”

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Εμμανουέλ Μακρόν, δουλέψαμε μαζί όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών, όταν ήταν Γενικός Γραμματέας δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ, για να βρούμε θετικές θέσεις απέναντι στην Ελλάδα, για την Ελλάδα», τόνισε.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε εμμέσως και στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους μετά τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση μέσα στην εβδομάδα. «Το να είσαι φίλος της Ελλάδας σημαίνει από την μία να ενθαρρύνεις τις υποχρεώσεις και τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος αλλά χρειάζεται επίσης από την άλλη και η αλληλεγγύη των εταίρων της», τόνισε με νόημα.

Αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας παρατήρησε ότι «είναι σημαντικές για την Ελλάδα αλλά θα πάω-όπως είπε- πιο μακριά, είναι σημαντικές για όλους τους Ευρωπαίους. Γιατί στον δεύτερο γύρο υπάρχει μια κατάσταση σχεδόν γραφική, μεταξύ μίας υποψήφιας που θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη, που θέλει να βγάλει την Γαλλία από το ευρώ και ενός υποψήφιου φιλο-ευρωπαίου και υποστηρικτή του ευρώ. Συνεπώς όλοι οι ρεπουμπλικάνοι, όλοι οι Γάλλοι δημοκράτες, όποια και αν είναι η πολιτική τους συμπάθεια θα πρέπει να κινητοποιηθούν κατά του Εθνικού Μετώπου και αυτό δικαιολογεί την παρουσία μου εδώ».

Click4more: Εκλογές στη Γαλλία: Debate με αναφορές του Μακρόν στην Ελλάδα

Ο Πιερ Μοσκοβισί το βράδυ της Παρασκευής (05.05.2017) συμμετείχε σε μια κοινή εκδήλωση του «μετώπου των Ρεπουμπλικάνων» με υψηλές προσωπικότητες από όλα τα κόμματα-πλην του Μελανσόν, κατά της αποχής, η αύξηση της οποίας θα ήταν προς όφελος της Μαρίν Λε Πεν.

Παρόντες ήταν δύο πρώην πρωθυπουργοί που έχουν ταχθεί υπέρ του Μακρόν. Ο Μανουέλ Βαλς και ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν. Ακόμη, πρώην υπουργοί όπως ο Μπερνάρ Κουσνέρ, η υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ και η αγαπητή στους Γάλλους πρώην Δήμαρχος του Στρασβούργου Φαμπιέν Κελέρ.

Η τελευταία απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Το ρίσκο για την εκλογή της Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται εδώ, και πιστεύω ότι θα πούμε όλοι μαζί ότι πίσω από την Μαρίν βρίσκεται ο Λε Πεν, και ότι η Δημοκρατία είναι αυτή που πρέπει να υποστηρίξουμε την Κυριακή»

Πηγη newsit.gr