ΜΚΟ έστησε ψηφιακή παγίδα σε παιδεραστές

netherlands-child-webcam-sex

Η διεθνής ΜΚΟ προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, Terre des Hommes, με έδρα στην Ολλανδία, κάλεσε τις αρμόδιες διωκτικές αρχές να συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο πρόβλημα της προσέλκυσης ανηλίκων σε σεξουαλικές πράξεις, μέσω του διαδικτύου.
Δημιούργησαν λοιπόν, ένα ψηφιακό εικονικό προφίλ, ενός δεκάχρονου ανήλικου κοριτσιού από τις Φιλιππίνες με το όνομα Σουίτι και κατάφεραν να παγιδεύσουν ενδιαφερόμενους οι οποίοι νόμιζαν ότι συνομιλούσαν με τη Σουίτι, ενώ στην πραγματικότητα επικοινωνούσαν με μια ομάδα της ΜΚΟ στο Άμστερνταμ.
Σε διάστημα 10 εβδομάδων, περισσότεροι από 20.000 άνδρες επικοινώνησαν με τη Σουίτι και «ήταν έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για να την δουν να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε μια webcam», δήλωσε ο διευθυντής της Terre des Hommes, Άλμπερτ Γιαπ φαν Σάντμπρινκ.
Από αυτούς, η ΜΚΟ κατάφερε να βρει τα αναλυτικά στοιχεία των χιλίων περίπου.
Οι περισσότεροι άνδρες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ τελικά εντοπίστηκαν ύποπτοι από συνολικά 71 χώρες.