Μητσοτάκης: Το προφίλ του Λαφαζάνη ίσως κοσμεί το νέο χιλιάρικο

48504aa8e608ac7a3e5b3ba02049f24a_XL
Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει:

«Στόχος δεν είναι να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. Στόχος είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες και Ελληνίδες, όχι κατ’ ανάγκη από το χώρο της πολιτικής, οι οποίοι μπορούν να συνθέσουν και να ενώσουν».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Ελπίζω πραγματικά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναδειχθεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία στη Βουλή, με τη στήριξη 200 βουλευτών».

«Νέο Μνημόνιο, όπως το γνωρίζαμε, δεν πρόκειται να υπάρξει. Τώρα για το ζήτημα της προληπτικής χρηματοδότησης σας απαντάω ευθέως ότι αυτή ενδεχομένως να είναι απαραίτητη ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η πρόσβαση της χώρας στις αγορές. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό», αναφέρει σχετικά με την υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση. Είναι προφανώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2012, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Όμως, δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτεί μια αγορά καχύποπτη και πάνω από όλα ευαίσθητη στην παραμικρή αλλαγή πολιτικών και οικονομικών δεδομένων. Το ότι βγήκαμε από το νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρέξουμε και μαραθώνιο…».

«Και κάτι ακόμα για αυτούς που φαντασιώνονται διαγραφές χρέους και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αν σήμερα οι αγορές κλείνουν για την Ελλάδα με τέτοια ευκολία, τι θα συμβεί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές; Και πώς τότε θα χρηματοδοτηθεί η χώρα; Γιατί τότε δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/508667/mitsotakis-to-profil-toy-lafazani-isos-kosmei-to-neo-hiliariko