Μητσοτάκης: Όποιος περισσεύει στο Δημοσίο θα φύγει

mitsotakis-apoluseis

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα που “καίει”, τις απολύσεις τψν δημοσίων υπαλλήλων και είπε χαρακτηριστικά ότι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών όλου του δημοσίου, με επικαιροποίηση της αποστολής κάθε υπουργείου, και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, όπου εντοπιστεί προσωπικό που περισσεύει «αυτό θα φύγει».

Ακόμη, επίθεση έκανε και στον ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη θέση του για επαναπρόσληψη όσων δημοσίων υπαλλήλων απολυθούν, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως τη διατυπώνει ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο δεν επανέλαβε τη δέσμευση του… Δεν το προσμετρώ βέβαια γιατί κάθε φορά μιλά ανάλογα το κομματικό ακροατήριο» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αντίστοιχα άλλα θα έλεγε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στις πελατειακές σχέσεις που συνηθίζονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική πρόταση, αρκεί να μη δούμε τη δημόσια διοίκηση ως ευκαιρία για κομματική σπέκουλα τάζοντας πάλι διορισμούς και ότι άλλο οδήγησε εδώ τη χώρα. Οι μόνοι που δεν έχουν θέση στο διάλογο είναι οι νοσταλγοί του μεγάλου πελατειακού κράτους» τόνισε με νόημα.