Μείωση φορολογίας ζητούν από τον Χαρδούβελη έξι «καραμανλικοί» βουλευτές

BFE7F9D13F26BF91CCCF32E60E24D15F

Ζητούν με ερώτησή τους να μάθουν τις προθέσεις του υπουργού Οικονομικών σε μια σειρά από φορολογικά ζητήματα, αλλά και την καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσαν έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία του ζητούν άμεσες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Γιώργος Βλάχος, Αλέξανδρος Κοντός, Ανδρέα Λυκουρέντζος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δάνης Τζαμτζής και Κώστας Τσιάρας που υπογράφουν την ερώτηση: «Η φορολογική πολιτική πλήττει καίρια τα ελληνικά νοικοκυριά, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα εξαντλείται. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να αντέξουν τα φορολογικά βάρη και τις εισφορές».

Οι βουλευτές επισημαίνουν παράλληλα τον κίνδυνο αποτυχίας επίτευξης των εισπρακτικών στόχων τους οποίους έχει θεσπίσει η κυβέρνηση μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

Αυτό που ζητούν είναι να μάθουν τις προθέσεις του υπουργού Οικονομικών αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος, το ποσοστό προκαταβολής φόρου από το υπέρογκο 55%, το ύψος των τεκμηρίων διαβίωσης, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Ζητούν επίσης την καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος ως «ορίου της φτώχειας».

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα