Το μήνυμα του φοιτητή που σώθηκε από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού: Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας να χάνονται ζωές από φτώχεια

LEYTERHS

Από θαύμα σώθηκε ο 23χρονος Λευτέρης Κλήμης από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού. Οι δύο φίλοι του και συμφοιτητές του στη Λάρισα έφυγαν από τη ζωή, περίπου ένα χρόνο πρίν. Ο Λευτέρης εξομολογείται την τραγωδία που έζησε όταν μαζί με τους φίλους του προσπάθησαν να ζεσταθούν ένα κρύο βράδυ του Φλεβάρη.

Ο εκκωφαντικός χαμός των δύο φοιτητών στη Λάρισα προσπαθώντας να ζεσταθούν μ’ ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο 23χρονος Λευτέρης Κλήμης, ο φοιτητής που σώθηκε από θαύμα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την τραγωδία, έδωσε συνέντευξη στέλνοντας το δικό του μήνυμα: Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας να χάνονται ζωές από φτώχεια!
Ο ίδιος παρέμεινε σε κώμα για 22 ημέρες. Θυμάται τον εαυτό του να παραλύει και να χάνει τις αισθήσεις του και μετά να ξυπνάει στην εντατική του νοσοκομείου.

Ο 23χρονος φοιτητής, όπως εξομολογείται, συναντιόταν με τους φίλους του σχεδόν καθημερινά. Το μοιραίο εκείνο βράδυ, το κρύο ήταν έντονο. Αφού έψησαν για να φάνε, μετέφεραν την ψησταριά μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν.

Για 33 ημέρες παρέμεινε στην εντατική. Από 33 ημέρες, τις 22 ήταν σε κώμα. Οι γιατροί έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει στη ζωή, αυτός όμως βγήκε νικητής. Συνέχισε τον αγώνα του σε κέντρο αποκατάστασης όπου παρέμεινε για 8 μήνες ενώ συνεχίζει ακόμη ως εξωτερικός.
Το μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσε, του προκάλεσε ανεπάρκεια οργάνων και σοβαρές βλαβες στον εγκέφαλο.

Τυχαία έμαθε από μία νοσηλεύτρια ότι οι δύο φίλοι του έφυγαν από τη ζωή…

Πριν ακόμη περάσει χρόνος, ακόμη ένα παιδί, η 13χρονη Σάρα, έχασε τη ζωή της από μαγκάλι αφού δεν είχε ρεύμα να ζεσταθεί.