Μικρή Μαντλίν: Νέες αποκαλύψεις για την γυναίκα “κλειδί” στην υπόθεση εξαφάνισης! “Κοιτούσε επίμονα το διαμέρισμα τους”

– Η βασική ύποπτος της υπόθεσης στεκόταν μόνη στο δρόμο και παρακολουθούσε το κτίριο στο τουριστικό θέρετρο του Αλγκάρβε, όπου χάθηκαν τα ίχνη της Μαντλίν Μακκάν
– Αποκαλυπτική μαρτυρία – Τι αναφέρουν πηγές της αστυνομίας
– Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 σε ηλικία 3 ετών στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σε δύο ημέρες, από τις 3 Μαΐου 2007, όταν η -τότε- τριών ετών Μαντίλ Μακκάν εξαφανίστηκε, ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της σε τουριστικό θέρετρο, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε πως βασική ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού είναι μια γυναίκα, που βρισκόταν κοντά στο τουριστικό θέρετρο, αλλά πλέον δεν ζει στην Πορτογαλία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή η γυναίκα “είναι κλειδί για την υπόθεση”, προσθέτοντας πως “ύστερα από μήνες ασταμάτητης δουλειάς και ερευνών, η αστυνομία θα είναι σύντομα σε θέση να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα. Οι αστυνομικοί ελπίζουν πως αυτή η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει σε μία σύλληψη”.

Όπως τόνισε η Jeny Murat στη μαρτυρία της, αυτή η γυναίκα της τράβηξε την προσοχή, καθώς είχε “περίεργη συμπεριφορά” και κοιτούσε επίμονα το διαμέρισμα, όπου ζούσε η μικτή Μαντλίν με την οικογένεια της.

Η Murat είχε πάει για ψώνια και επέστρεφε στο σπίτι της όταν είδε τη γυναίκα να στέκεται δίπλα από έναν φανοστάτη.
“Ήταν σούρουπο και είδα μια γυναίκα να στέκεται στη γωνία του δρόμου και να κοιτάζει επίμονα. Δεν την γνώριζα, αλλά μου τράβηξε την προσοχή γιατί φορούσε μοβ ρούχα και επίσης γιατί είναι ασυνήθιστο για οποιονδήποτε – και κυρίως για μια γυναίκα- να στέκεται μόνη στο δρόμο του τουριστικού θέρετρου και απλώς να κοιτάζει το κτίριο.

Την επόμενη ημέρα, ακούσαμε ότι ένα μικρό κορίτσι χάθηκε και στη συνέχεια είπα στους αστυνομικούς για τη γυναίκα που είχα δει. Ήταν περίεργο να στέκεται εκεί μια γυναίκα μόνη της. Δεν την αναγνώρισα και δεν έχω κανένα στοιχείο για την ταυτότητά της αλλά φαίνεται λίγο ύποπτη. Αν αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση, ελπίζω η αστυνομία να την βρει, όπου κι αν βρίσκεται”.

 

“Πίστεψα δύο φορές ότι βρέθηκε”

 

Στο μεταξύ, ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, Clarence Mitchell, και επίσημος εκπρόσωπος της οικογένειας McCann έλυσε τη σιωπή του και αποκάλυψε ότι δύο φορές κατά τη διάρκεια των ερευνών για το χαμένο παιδί πίστεψε ότι την είχε εντοπίσει.

Ο ίδιος περιγράφει στην Telegraph τις μοναδικές προκλήσεις που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, και πως μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, ταξίδεψε μέχρι την Praia da Luz στην Πορτογαλία για να βοηθήσει την οικογένεια. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει λίγο μετά την άφιξή του, άρχισε να δέχεται περίεργα νυχτερινά τηλεφωνήματα από έναν άνδρα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι το κοριτσάκι βρισκόταν σε ένα αγρόκτημα κοντά στη Σεβίλλη.

“Πίστεψα ότι αυτά τα τηλεφωνήματα είχαν να μας δώσουν κάτι. Πίστεψα ότι ήμασταν κοντά. Ωστόσο, η μικρή δεν ήταν εκεί, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που δεχτήκαμε πληροφορίες από απατεώνες”, είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.
Περιέγραψε μάλιστα και ακόμα ένα περιστατικό, που συνέβη στα τέλη του 2007, όταν Ισπανοί ιδιωτικοί ερευνητές, που εργάζονταν στην υπόθεση, δέχτηκαν πληροφορίες ότι βρισκόταν στο Μαρόκο “ένα κορίτσι με ξανθά μαλλιά που μιλούσε αγγλικά”.

“Όλες οι πληροφορίες έδειχναν ότι το κορίτσι έμοιαζε εξαιρετικά με την μικρή Μαντλίν, έτσι πήραμε ένα αεροπλάνο και πήγαμε εκεί. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά ήμασταν άτυχοι”, λέει συγκλονισμένος ο πρώην δημοσιογράφος.

Πηγη newsit.gr