Η Microsoft θα στηρίξει την ελληνική οικονομία

samaras gkrantxam microsoft

Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης, Ντον Γκράντχαμ, έγινε δέσμευση από πλευράς Microsoft να συνεχίσει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση.

Το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα έθιξε περισσότερο ο κ. Γκράντχαμ

και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες που θα λειτουργήσουν θετικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σημαντική αναφορά έγινε και στην έναρξη λειτουργίας του contact center στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με 350 θέσεις εργασίας στην παρούσα φάση, οι οποίες θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.