Μεξικό: Τραγωδία με 9 νεκρούς και 79 τραυματίες σε αγώνα μηχανοκίνητων

MEXICO2_532_355

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ένας αγώνας μηχανοκίνητων, αφού ένα τετρακινητήριο όχημα ανώμαλου δρόμου monster truck, έπεσε πάνω στους θεατές, στην πόλη Τσιουάουα του Μεξικού.

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 79 άνθρωποι τραυματίστηκαν στον αγώνα του Σαββάτου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο φράγμα Ελ Ρεχόν, περίπου 370 χλμ. νότια από τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, φαίνεται πως οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στους θεατές. Ανάμεσα στα θύματα είναι δύο κορίτσια 6 και 7 ετών και ένα αγόρι 12 ετών, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα των δημοτικών αρχών της Τσιουάουα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Από τους τραυματίες, περίπου 46 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται και 33 έλαβαν εξιτήριο.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιουάουα, Σίζαρ Ντουάρτε δήλωσε ότι σύμφωνα με την αρχική έρευνα, ο 51χρονος οδηγός πιθανώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ τη στιγμή του δυστυχήματος, ενώ διέταξε τριήμερο πένθος και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν δωρεά αίματος για τους τραυματίες.
Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Μάρκο Αδάμ Κιεζάντα, ανάρτησε στο Twitter ότι μετά το τραγικό ατύχημα, αξιωματούχοι ακύρωσαν τη συνέχιση του αγώνα «εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων».
Επιπλέον, ο δήμαρχος δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.