Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε ο παλιός διεθνής διαιτητής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Χριστόφορος Ζωγράφος, όταν άγνωστοι του επιτέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ με λοστό στον Κολωνό, χτυπήθηκε στο σώμα και στο κεφάλι και πήγε στο νοσοκομείο, προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς -από τύχη- να κινδυνεύσει η ζωή του.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με σημαντικότερες την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων και τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης!

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ συνεδρίασε την Παρασκευή το απόγευμα, πριν από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τα Νησιά Φερόε, και στη συνέχεια εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, μετά από πρόταση του προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής:

1. Να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΕΠΟ θα αναμένει και τις αποφάσεις των προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών».

 

Τι είπε ο Μαρινάκης

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε παραβρεθεί στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, όπου εκεί -ούτε λίγο, ούτε πολύ- κατηγόρησε ευθέως τον Δ. Μελισσανίδη για όσα συνέβησαν στον Ζωγράφο. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε:

«Θα σας πω λοιπόν τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο κύριος Ζωγράφος είναι μέλος της ΚΕΔ. Τον τελευταίο καιρό είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις από ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα για τους ορισμούς στη Φούτμπολ Λιγκ. Είδαμε χθες με μεγάλη έκπληξη να αναβάλλεται ένα παιχνίδι, το Παναχαϊκή – ΑΕΚ και κάποια άλλα παιχνίδια απλώς για να δικαιολογηθεί η αναβολή που σας είπα, μόνο και μόνο γιατί δυο παίκτες της ΑΕΚ παίζουν στην εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και δεν δίστασαν να αναβάλουν μια αγωνιστική με πρόσχημα το Πολυτεχνείο.

Ο κύριος Μελισσανίδης που ηγείται της ΑΕΚ, χωρίς να φαίνεται στα χαρτιά, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι κάνει κουμάντο, δεν το κρύβει κιόλας, πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του ζήτησε να διαιτητεύσουν τέσσερις συγκεκριμένοι διαιτητές το παιχνίδι Παναχαϊκή – ΑΕΚ ο κύριος Καρυοφίλλης, ο κύριος Τσίλος, ο κύριος Τίκας και ο κύριος Σοσώνης. Τώρα πού μπορεί να βρει το θράσος ένας παράγοντας να ζητήσει ορισμούς, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το βρει.

Μετά, τηλεφώνησε στον κύριο Ζωγράφο, κανονικά, από το τηλέφωνο του γραφείου του, τον απείλησε ότι θα του κάνει και θα του δείξει. Τον πήρε και άλλες 15 φορές τηλέφωνο από συγκεκριμένο νούμερο το οποίο ανήκει στην εταιρεία του. Τελικά ο ορισμός ήταν διαφορετικός. Αφού ξαναπήρε τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον απείλησε, του είπε ότι ‘κατά 95% εγώ το παιχνίδι θα το αναβάλω’. Μετά από λίγο είδαμε ότι το παιχνίδι αναβλήθηκε! Με τη συνεργασία Αστυνομίας και του κυρίου Ανδριανού».

Κι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέληξε: «Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη πρέπει να ψάξουν σε βάθος. Πρέπει όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή τη βρωμιά».

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/4863240/%C2%ABmetopiki%C2%BB-sugkrousi-marinaki-melissanidi