Μετανάστης έκοψε τις φλέβες του επειδή απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου

epeisodia-profyges-750-800x465

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, οι οποίοι διαμαρτύρονται τόσο για τις συνθήκες εργασίας όσο και για την ανυπαρξία αστυνόμευσης.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εδώ και λίγες ημέρες καθώς οι υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει να επιδίδουν τα πρώτα απορριπτικά έγγραφα στους μετανάστες με αποτέλεσμα η αντίδραση πολλών από αυτούς να είναι ακραία.

Σύμφωνα με το politischios.gr χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας, νεαρός Αφγανός έκοψε τις φλέβες του στο άκουσμα της απόρριψης της αίτησής του, σκηνικό που είχε επαναληφθεί πριν από ημέρες.

«Έσπασαν τον οικίσκο με λοστό, μετά πήραν μία πέτρα και έσπασαν το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού και στη συνέχεια 3-4 δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα μέσα στον χώρο της ΒΙ.ΑΛ.. Εδώ οι ίδιοι οι Αστυνομικοί δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Εμείς πως θα προστατευθούμε;», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου.

 

Πηγή: newsbeast.gr