Με τη σύνταξη Ιουλίου το ΕΚΑΣ

oaee-ktirio-fotografia-arxeiouΜαζί με τη σύνταξη  Ιουλίου θα καταβάλει στους δικαιούχους το ΕΚΑΣ έτους 2013 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση αναφέρει πως για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων του έτους 2011  (οικ. έτος 2012) ώστε να γίνει η χορήγηση του σε όσους το δικαιούνται.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται γιατί το ΕΚΑΣ δεν καταβλήθηκε με την σύνταξη Ιουνίου.

“Το σχετικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μαΐου 2013, οπότε και άρχισε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος” αναφέρει και προσθέτει.

“Για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων.

Επειδή η αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων του αρχείου καταβολών συντάξεων οφείλει να γίνει το αργότερο έως στις 10 κάθε μήνα, επομένως και έως 10 Μαΐου για τις συντάξεις του Ιουνίου ήταν αδύνατο να γίνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου”.