* Αποτυχία εκλογής Προέδρου, διενέργεια εκλογών και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτές προβλέπουν διεθνείς και εγχώριοι παράγοντες

* Να ετοιμαστούν ψηφοδέλτια και βασικά νομοσχέδια ζήτησε από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

 Κατήφεια στο Μαξίμου, απομονωμένος ο Αντ. Σαμαράς

Μη αντιστρέψιμη καθίσταται η φορά των πραγμάτων. Η απόφαση Σαμαρά – Βενιζέλου να επισπεύσουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απλώς επιταχύνει τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να αναγνωρίζει την επερχόμενη ήττα και να έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, κάτι που αντανακλάται και στην ανάγκη που αισθάνθηκε χθες να διαψεύσει τις φήμες περί απόσυρσης Δήμα ανάμεσα στις τρεις ψηφοφορίες, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Διεθνής Τύπος και παράγοντες δίνουν λίγες πιθανότητες επιτυχίας στους σχεδιασμούς του Μαξίμου και διατυπώνουν ερωτηματικά για την “επόμενη μέρα” με τον ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο ρόλο. Αδυναμία συγκέντρωσης 180 ψήφων, εκλογές, σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και διάθεση των δανειστών να συζητήσουν μαζί της το “συνολικό πρόβλημα” της Ελλάδας (χρέος κ.λπ.) διαπιστώνει ο Κ. Σημίτης.

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας ζητώντας από τα μέλη της Π.Γ. του κόμματος να ετοιμάσουν ψηφοδέλτια, αλλά και τα βασικά νομοσχέδια.

Πηγή:http://www.avgi.gr