Με ομιλία του πρωθυπουργού θα ανοίξει η ΔΕΘ

deth_176922064

Η συζήτηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρου Κάραογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώθηκε στα οργανωτικά ζητήματα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, που θα γίνουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη το ίδιο πρί και αφού δώσει το παρών στην τελετή αγιασμού, στις 10 το πρωί θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΔΕΘ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και τοπικών αρχών στην αίθουσα Corona.
Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ, παρών στην σύσκεψη θα είναι και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.
Σκοπός της συνάντησης είναι, η ενημέρωση για τα θέματα που τους απασχολούν εν όψει της επίσκεψης του για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί την ημέρα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ (στις 6 το απόγευμα) από: τη ΓΣΕΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους
Από κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη Χρυσού στις Σκουριές, στην πλατεία Αγίας Σοφίας,
Σε δηλώσεις του ο κ. Καράογλου υπενθύμισε πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να σεβαστούν τον θεσμό της ΔΕΘ και την πόλη.