Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ

A8330E362AE0B36A84565F99725D4F37Την Ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ζητά η ΓΣΕΕ, ενώ απειλεί την κυβέρνηση πως θα ενεργοποιήσει τα συνδικάτα για να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει, επείσης, πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσει μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της με βάση τις εξελίξεις όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί.

“Η ΓΣΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση” επισημαίνει στην ανακοίνωση της.

Ακόμα συμπληρώνει πως “η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θέτει ευθέως ζητήματα παραβίασης των Δημοκρατικών Κανόνων και θεσμικής λειτουργίας καθώς εκτός από το “μαύρο” αφορά και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία τους, το μέλλον τους”.

Αναφέρει πως “η αντίδραση και ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ. Αφορά σε όλες τις δημόσιες – κοινωνικές επιχειρήσεις. Αφορά όμως πρωτίστως στη δημοκρατία που βάναυσα-αυταρχικά-ετσιθελικά παραβιάζεται από την Εκτελεστική Εξουσία”.

“Ο αγώνας για την ανατροπή των αντιδημοκρατικών πρακτικών και των πολιτικών που “στραγγαλίζουν” τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, θα συνεχιστεί όσο και αν χρειαστεί” καταλήγει η ανακοίνωση.