Με 43 νέα πρόσωπα η Νέα Δημοκρατία

Με 43 νέα πρόσωπα, εκ των οποίων οι 14 προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία, 3 από το ΛΑΟΣ, 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ένας από τη Δράση, κάνει είσοδο στην προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία και ο επικεφαλής της Αντώνης Σαμαράς.

Αυτή τη φορά, για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ψηφοδέλτιο του κόμματος, δε θα υπάρχει υποψηφιότητα στη Μαγνησία, όπως στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά στην περιφέρεια της Αττικής.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανακοινωθεί αυτή την Παρασκευή, με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη και με  τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη να ακολουθούν.

Σε ό,τι αφορά την Επικράτεια, η ΝΔ ευελπιστεί ότι δε θα χαθούν οι 3 έδρες που δόθηκαν σε εκείνη την προηγούμενη φορά, αλλά αντιθέτως θα ενισχυθούν κατά μία.

Αλλαγές σε σχέση με την 6η Μαΐου υπάρχουν στο νομό Ηρακλείου, όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Στην ένατη θέση στην Α’ Αθήνας, περιφέρεια στην οποία η ΝΔ στις 6 Μαΐου είχε καταλάβει οκτώ έδρες, τοποθετείται ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης.

Στην κορυφή της λίστας στην Α’ Αθήνας είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την πρωτιά της στις προηγούμενες κάλπες, και ο ακλουθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Παναγιώτης Μηταράκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Στη Β’ Αθηνών στη κορυφή της λίστας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Α’ Πειραιά ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη Β’ Πειραιά ο Γιάννης Τραγάκης, στο Υπόλοιπο Αττικής -κάτω από τον Σαμαρά- ο Μάκης Βορίδης.

Σστην Α’ Θεσσαλονίκης πρώτος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Θ.Καράογλου.