Μαζική επίθεση των Anonymous σε κυπριακές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Διαδικτυακή επίθεση από τους Anonymous δέχθηκαν 47 κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Κύπρο με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας για 15 ώρες. Πιθανότατα η αφορμή για την επίθεση αυτή να δόθηκε με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο εκτιμούν οι οι ειδικοί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το συμβάντα.

Το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής της κυπριακής κυβέρνησης κατάφερε να εξακριβώσει τις διευθύνσεις προέλευσης των επιθέσεων και να συμπεράνει με ασφάλεια πως πρόκειται για επιθέσεις από το δίκτυο των Anonymous, των hackers που λίγους μήνες νωρίτερα είχαν “ρίξει” την σελίδα του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και είχαν αναρτήσει δικό τους μήνυμα, σχετικό με την οικονομική κρίση και της συνέπειες της, προς τους Έλληνες πολίτες.

Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έγραψε για το γεγονός:

“Οι επιθέσεις είχαν χαρακτήρα «DDos Attack» (Denial-of-service attack, DoS attack) ή «Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης», οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις κι έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους επισκέπτες”.