Λονδίνο: Οι Αρχές γνώριζαν για την “εγκληματική” οικογένεια

police_2013_5_24_21_13_24_b2

Οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία φαλινεται πως γνώριζαν για το σπίτι στο Λονδίνο, όπου τρεις γυναίκες καταγγέλλουν ότι κρατούνταν ως σκλάβες. Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις γυναίκες είχε προσπαθήσει να διαφύγει και οι τοπικές αρχές γνώριζαν για την οικογένεια. Πρόκειται για μια ιδιότυπη περίπτωση, καθώς οι Αρχές είχαν εμπλακεί στο παρελθόν με την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να παρέμβουν.

Πριν από μερικές ημέρες, ένας 67χρονος άνδρας και μια 67χρονη γυναίκα (καταγωγής από την Ινδία και την Τανζανία) συνελήφθησαν, καθώς κρατούσαν “ομήρους” που σύμφωνα με την αστυνομία, η συναισθηματική και σωματική κακοποίηση φαίνεται πως ήταν χαρακτηριστικό της ζωής των θυμάτων απο το ζευγάρι.

Μάλιστα, φαίνεται πως η φύση της σχέσης ανάμεσα στις τρεις γυναίκες (μια 69χρονη από τη Μαλαισία, μία 57χρονη από την Ιρλανδία και μία 30χρονη από τη Βρετανία) και στο ζευγάρι που συνελήφθη παρέπεμπε σε κάποιο είδος λατρείας, καθώς τα θύματα φέρεται να είχαν, μάλιστα, απαγορεύσει στις Αρχές να παρέμβουν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, εκρήξεις βίας σημειώνονταν μέσα στο σπίτι.

Οι αρχές εκτιμούν πως οι γυναίκες κρατούνταν ως «σκλάβες» εδώ και δεκαετίες, από τότε που οι δύο μεγαλύτερες είχαν ενταχθεί σε ένα κοινόβιο, το οποίο είχε οργανωθεί γύρω από μία πολιτική ιδεολογία, πριν από περίπου 35 χρόνια. Όταν το κοινόβιο σταμάτησε να λειτουργεί, τα θύματα συνέχισαν να ζουν στο σπίτι.

Τα θύματα που διασώθηκαν στις 25 Οκτωβρίου ήταν τόσο τρομοκρατημένα, ώστε βγήκαν από το σπίτι μόνο υπό τον όρο να μην συλλάβει η αστυνομία τον 67χρονο και την 67χρονη.

Το 67χρονο ζευγάρι είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν, τη δεκαετία του 1970.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η 30χρονη ζούσε στο σπίτι ολόκληρη τη ζωή της.