Λόγω απεργίας στον ΕΟΠΥΥ οι αναπηρικές συντάξεις παίρνουν παράταση

apairikessunt

Λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που έχουν μπλοκάρει την εξεταστική διαδικασία στα ΚΕΠΑ, οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα θα καταβληθουν κανονικά έως το τέλος Φεβρουαρίου στους δικαιούχους.

Το Υπουργείο Υγείας δίνει παράταση έξι μηνών για όσους είναι σε αναμονή και έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για να ελεγχθούν από τα ΚΕΠΑ και να πάρουν στη συνέχεια αναπηρική σύνταξη.

Ο Υπουργός Υγείας αναφερόμες στις αναπηρικές συντάξεις επισημαίνει ότι θα καταβάλλονται κανονικά έως τα τέλη Φεβρουαρίου ενώ όσοι έχουν υποβάλει ήδη αίτηση για εξέταση στα ΚΕΠΑ αλλά δεν έρχεται η σειρά τους λόγω της απεργίας των γιατρών θα μπορούν να πάρουν κανονικά αναδρομικά τα χρήματα που δικαιούνται.

Με ρύθμιση της κυβέρνησης, τα ΚΕΠΑ ανοίγουν και σε ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με ετήσια σύμβαση ώστε να απασχολούνται στις επιτροπές.

Μάλιστα γιατροί που είχαν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης για να αποφαίνονται για τα ποσοστά αναπηρίας έχουν λάβει σχετικές ειδοποιήσεις ώστε να προσέρχονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και να αναλαμβάνουν υπηρεσία.