Λεβέντης: Έχω φιλική σχέση με τον Τσίπρα αλλά δεν θα γίνω τσόντα

vouli-olomeleia-aithousa

«Εγώ θέλω κυβέρνηση τριετίας, να φέρει επενδύσεις εγώ δεν θα γίνω τσόντα του Τσίπρα ούτε κανενός, εγώ περίμενα 40 χρόνια για να μπω στην Βουλή», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, «διατηρώ φιλική σχέση με τον Πρωθυπουργό, όμως δεν πρόκειται να συνεργαστώ με την Κυβέρνηση, εκτός αν μετάσχει και ο Μητσοτάκης και πρόκειται για Οικουμενική, κάτι που όμως δεν γίνεται, γιατί δεν θέλει η Φώφη Γεννηματά».

Για την δήλωση του, σε ομιλία του προς ομογενείς των ΗΠΑ ότι «ο Τσίπρας είπε πολλά ψέματα για να έρθει στην εξουσία, πάρα πολλά ψέματα. Κανονικά, αν υπήρχε ένα πολιτικό δικαστήριο θα έπρεπε να τον είχε εκτελέσει», ο Βασίλης Λεβέντης αφού είπε ότι αυτό ήταν ένα απόσπασμα των δηλώσεων του, συμπλήρωσε ότι ερωτήθηκε «ποιοι ήταν πιο κακοί, οι δεξιοί ή οι ΣΥΡΙΖΑίοι».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «απάντησα ότι οι δεξιοί μεταφέρουν συνεχώς βάρη στους φτωχούς, ενώ ο Τσίπρας είπε πολλά ψέματα τον Ιανουάριο του 2015, το καλοκαίρι υπέγραψε τα πάντα, κάνοντας την μεγάλη απάτη κι αυτό είπα, ότι ο Τσίπρας άλλαξε, έδειξε ωριμότητα κάνοντας στροφή προς την Ευρώπη, αλλά στο κόμμα του έχει βαρίδια που δεν του επιτρέπουν να κάνει ευρωπαϊκή πολιτική».

Για την διαμάχη Κυβέρνησης – Εκκλησίας αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «πρέπει να καθιερωθεί η ανεξιθρησκία, αλλά στο ζήτημα των θρησκευτικών πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, γιατί όλος ο λαός πιστεύει στην Ορθοδοξία και δεν μπορεί ένας υπουργός «να είναι μοντέρνος» και εμείς όλοι να είμαστε «ντεμοντέ”», όπως τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Λεβέντης είπε «έχω σκοπό να καλέσω τον κ. Τσίπρα για να συνεχίσουν όλοι οι σταθμοί να εκπέμπουν, πληρώνοντας τον μέσο όρο των προσφορών για τις άδειες, δηλαδή 60 εκ. ευρώ την δεκαετία, δηλαδή 6 εκ. ευρώ τον χρόνο, για να συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς για χρόνια δεν είχαν πληρωθεί χρήματα για τον σκοπό αυτό κι ήταν επιτυχία της Κυβέρνησης ότι υπήρξαν τέτοια έσοδα».

Τέλος, ερωτηθείς για την αποχώρηση του Γιάννη Καλλιάνου από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης είπε «ένας υπάλληλος του κόμματος ήταν, ο οποίος θα πάει στην Νέα Δημοκρατία, την εξέλιξη αυτή να περιμένετε».

Πηγή: newsbeas.gr