Κουβέλης: Υπάρχουν ακόμη αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας

ÊÏÕÂÅËÇÓ Ö ÓÕÓÊÅØÇ ÐÏËÉÔÉÊÙÍ ÁÑ×ÇÃÙÍ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε τηλεοπτική συνέντευξη, παρουσιάστηκε αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Όπως δήλωσε: «δεν πρέπει να κάνουμε την ΧΑ και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων».

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής και ανέφερε ότι το κόμμα είχε θέσει θέμα ΧΑ κατά τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τόνισε: «η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα (φασισμού) στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι».
Επιπλέον, επανέλαβε ότι παρότι το θέμα της ΧΑ είχε τεθεί στην συγκυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ δεν υπήρχε συγκεκριμένη ενέργεια. «Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη ΧΑ. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη ‘θίγετε τα κακώς κείμενα’».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε επίσης, ότι υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας, που υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν.

Όμως, ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις, επικαλούμενος το σχετικό πόρισμα του Γενικού Επιτελείου.