Κουτσούμπας: Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά την εμπλοκή κατά της Συρίας

thumbnail

Τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, συνάντησε σήμερα στις 11.00 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ εν όψει των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην με οποιαδήποτε τρόπο εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση στη Συρία».
«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, η νεολαία, θα πληρώσουν ακριβά μια οποιαδήποτε εμπλοκή σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πιστεύουμε τελικά ότι είναι παραμύθια για μικρά παιδιά –δεν τα πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά- οι ισχυρισμοί, τα προσχήματα που έχει η αμερικάνικη ηγεσία αφού μυρίζει από μακριά ότι πρόκειται για προβοκάτσια άλλων δυνάμεων και όχι βέβαια του καθεστώτος Ασαντ».
«Νομίζουμε ότι ακόμη και ένα μικρό χειρουργικό σύντομο πλήγμα στη Συρία εκ μέρους των αμερικάνων και των συμμάχων τους θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη περιοχή».
«Είναι μια περιοχή όπου είναι πεδίο ισχυρού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και διεθνώς και περιφερειακά και από εκεί και πέρα είναι πασίγνωστο ότι η περιοχή έχει τεράστια γεωστρατηγική γεωπολιτική σημασία λόγω του ορυκτού πλούτου, των πετρελαίων του φυσικού αερίου και της μεταφοράς τους».
Ο γ.γ του ΚΚΕ ζήτησε το κλείσιμο της βάσης στη Σούδα της Κρήτης και να μην δοθεί με οποιαδήποτε μορφή διευκόλυνση στις αμερικανικές δυνάμεις, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να επαγρυπνεί στην πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ, να αναπτύξει αντιπολεμικό αγώνα και να απαιτήσει την μη εμπλοκή της χώρας και τη μη παροχή οποιασδήποτε μορφής διευκολύνσεων στις δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.