Κόντρα Γεωργιάδη – ΠΑΣΟΚ για το 5ευρω στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

267FB9BDC294106D575B332CB3C6958BΕνοχλημένος από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ εμφανίστηκε ο Άδω
Όπως είπε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega, το 5ευρω ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και ψηφίστηκε επί κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά.

«Μπαίνοντας τα πολυϊατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω» εξήγησε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω […] Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί».

«Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε» κατέληξε.

Απάντηση ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Είναι θετικό το ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωση μας, ο υπουργός Υγείας απεδέχθη (όπως είχαμε προτείνει) ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο πολίτης για την συνταγογράφησή του, ούτε και να επιβαρύνεται κατά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που οι προσφερόμενες υπηρεσίες δεν θα έχουν φθάσει στο πλήρες και επιθυμητό επίπεδο.

» Υπενθυμίζουμε πάντως στον υπουργό ότι ο ισχύων νόμος δεν αναφέρεται στη συνταγογράφηση και καλύπτει τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα οργανωμένα Κ.Υ. του ΕΣΥ, όπου παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

» Καλό θα είναι επομένως στο μέλλον να υπάρχει, όχι μόνο στο υπουργείο Υγείας αλλά και σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, περισσότερη επεξεργασία των εξαγγελιών, συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους και λιγότερη βιασύνη στα ΜΜΕ».

ΣΥΡΙΖΑ: ανέξοδος επικοινωνιακός ανταγωνισμός

Σχολιάζοντας την κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη η Αξιωματική Αντιπολίτευση μιλά για «άλλον ένα ανέξοδο επικοινωνιακό ανταγωνισμό», αυτή τη φορά «πάνω στα ερείπια της Δημόσιας υγείας».

«Η αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του ΠΑΣΟΚ γίνεται πάνω στα ερείπια της δημόσιας Υγείας και είναι άλλος ένας ανέξοδος επικοινωνιακός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κομμάτων, τα οποία έχουν κατεδαφίσει τα δικαιώματα των πολιτών, στην αξιοπρεπή και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για να υπηρετήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ