Κωνσταντινόπουλος: Η Τζάκρη όταν ήταν υφυπουργός γιατί ψήφιζε το μνημόνιο;

odysseas3

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εξαπέλυσε τη Δευτέρα το πρωί, σφοδρότατη επίθεση στη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Η κυρία Τζάκρη ψήφισε με πολλή θερμή το πρώτο μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός. Σε κομβικό σημείο για τη χώρα, τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο, επέλεξε την εύκολη λύση. Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υφυπουργός επί Παπανδρέου; Τότε δεν ψηφίσαμε μνημόνιο; Τότε δεν πήραμε δύσκολα μέτρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απηχώντας την έντονη ενόχληση που υπάρχει στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της Θεοδώρας Τζάκρη.
Μάλιστα, η κ . Τζάκρη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έφθασε στο σημείο να πει ότι η τρόικα επιβάλει περικοπές «μέσω email».

Δηλώσεις όμως για την επιλογή της κ. Τζάκρη έκανε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο όποιος υποστήριξε ότι «εδώ και παρά πολύ καιρό η κ. Τζάκρη ήταν εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας. Πάντα καταψήφιζε. Η χθεσινή της αποχώρηση ήταν καθαρά τυπική».

Αναλυτικά η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη:

«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας ανικανότητας, από έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο απ’ την κρίση.

»Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται από συνεχείς περικοπές και τους φόρους και η δήθεν ανάπτυξη αναβάλλετε συνεχώς για το μέλλον, το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί επικοινωνιακά τους νέους φόρους και τις νέες περικοπές που τις επιβάλλουν οι δανειστές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

»Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε το ηθικό κύρος να βγάλει την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

»Η επόμενη μέρα πρέπει να χαραχθεί με γνώμονα την αντιμετώπιση του κοινωνικά διαλυτικού φαινομένου της ανεργίας την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την υπεράσπιση των δημοσίων επιχειρήσεων και την ένταξη της σε ένα συνολικό σχέδιο δημοσίων επενδύσεων για την ανάταξη της οικονομίας την διάσωση του κράτους πρόνοιας και βέβαια την επαναφορά της ορθής δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου» .