Κλείνουν τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα!

eopyyΚλείνουν και σφραγίζουν όλες τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα, με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού όπως προβλέπει ο νόμος για την μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ για την μετάβαση στον νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ως παράνομη την ενέργεια του προέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού να προβεί επειγόντως την Παρασκευή και Δευτέρα σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία σφράγιση και κλείσιμο όλων των Μονάδων με βάση το υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στους Διευθυντές την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων, θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας έναντι των αρμοδίων αρχών.

Γ. Μπασκόζος: Αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο

“Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ. Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ” σημειώνει ο Γιάννης Μπασκόζος, υπεύθυνος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.

“Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο. Η μνημονιακή επιταγή για διαθεσιμότητες, απολύσεις και καταστροφή των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ξετυλίγεται μπροστά μας” τονίζει.

“Η ευθύνη των 152 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται. Υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι ας αναπτύξουμε ένα δίκτυο προστασίας για τη δημόσια περιουσία και τις δομές υγείας. Ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται” υπογραμμίζει ο Γ. Μπασκόζος.

Πηγή Avgi.gr