ΚΚΕ: Στόχος του ΟΟΣΑ είναι η αύξηση κερδών του καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας

koutsoumpas_815731243

Τη θέση του ΚΚΕ, σχετικά με την πολιτική για το γάλα, διατύπωσε ο γγ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, το ζήτημα του γάλακτος, είναι στην ίδια κατεύθυνση με τα ληγμένα τρόφιμα, «δηλαδή η επιμήκυνση της εμπορίας, για να μην έχει απώλειες ο καπιταλιστής κι ας ταΐζεται ο λαός με σκουπίδια».
Πιο συγκεκριμένα, ο γγ του ΚΚΕ, τονίζει: «η έκθεση του ΟΟΣΑ, που πιέζει στην κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, στηρίζεται στους κανονισμούς της ΕΕ, που δέχτηκαν και έχουν βάλει πλάτη, όλοι αυτοί που εμφανίζονται σήμερα να αντιδρούν.
»Στόχος του ΟΟΣΑ και των κυβερνώντων είναι η διαμόρφωση συνθηκών που εξασφαλίζουν αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους στο καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας, αφού θα έχουν τη δυνατότητα, λόγω της μακράς διάρκειας, να εισάγουν φτηνότερα, ενώ ήδη τη μείωση του εργατικού κόστους την έχουν εξασφαλίσει με τους νόμους εργασιακού μεσαίωνα κυβέρνησης-ΕΕ.
»Εξ’ άλλου η ίδια λογική ισχύει και στην περίπτωση των ληγμένων τροφίμων, δηλαδή η επιμήκυνση της εμπορίας, για να μην έχει απώλειες ο καπιταλιστής και ας ταΐζεται ο λαός με σκουπίδια.
»Θύματα αυτής της πολιτικής είναι κτηνοτρόφοι της ελληνικής αγελαδοτροφίας και γαλακτοπαραγωγής, καθώς και η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν, δηλαδή κέρδη για τους λίγους και υποβάθμιση της ποιότητας τροφίμων για τους πολλούς.
»Λύση η αποδέσμευση από την ΕΕ, λαϊκή εξουσία που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα εγγυώνται διατροφική επάρκεια, με καλά, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα για το λαό».