Η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοβουλίες για όσους ζουν χωρίς ρεύμα

xwrisreuma

Υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκαν θέματα ενέργειας σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στο πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της επίσκεψης αύριο, Παρασκευή στη χώρα μας του αρμόδιο επιτρόπου Γκίντερ ‘Ετινγκερ.

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκη.

Αναφορά και για το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.