Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν άλλα μέτρα

kMitsotakis

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν άλλα μέτρα. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και έχουμε πλέον ισχυρά επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα. Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως επεσήμανε: «ακόμα και εάν η κυβέρνηση εισηγείτο κάτι τέτοιο, η Βουλή δεν θα τα ψήφιζε. Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα απόλυτα όρια των αντοχών της».

«Πετύχαμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, με κόπο, με τεράστιες θυσίες από την ελληνική κοινωνία. Αυτό το οποίο θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι και οι πιστωτές μας είναι ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από μια κυβέρνηση η οποία έχει δείξει δείγματα σοβαρότητας αλλά και διάθεση για πραγματικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές. Πράγμα το οποίο μπορεί να μην συνέβαινε πάντα στο παρελθόν. Αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει ημιτελής. Σας το διαβεβαιώνω. Και νομίζω ότι θα αντιληφθούν όλοι ότι εδώ πέρα που έχουμε φθάσει πρόσθετα μέτρα, ας το πούμε φορολογικού χαρακτήρα ή οριζόντιες μειώσεις, είναι απλό, μην χάνεστε, δεν θα ψηφιστούν από την Βουλή. Και να τα εισηγείτο η κυβέρνηση, η Βουλή δεν θα τα ψήφιζε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ανέφερε ότι υπάρχει μια απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση προσωπικού σε οκτώ πανεπιστήμια και αυτή η απόφαση, όπως είπε, πρέπει να εφαρμοστεί.

«Στα μεγάλα πανεπιστήμια υπήρχε πλεονάζον προσωπικό. Τα πανεπιστήμια αρνούνται να προσκομίσουν στο υπουργείο Παιδείας τα σχετικά στοιχεία για την απογραφή των υπαλλήλων. Εάν δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία οι υπάλληλοι θα έχουν πειθαρχικές συνέπειες», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνέχισε: «εγώ θα τους συμβούλευα να συμπληρώσουν τη φόρμα».

Σχετικά την κατάργηση ημερών αδείας, επανέλαβε ότι «καταργείται η μηχανογραφική άδεια έξι ημερών για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας εξοικονομούμε 6 χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο. Μειώσαμε τις αναρρωτικές άδειες χωρίς δικαιολογητικά από 4 σε 2 ημέρες».