«Η κινητικότητα δεν θα συνδέεται στο εξής με τις απολύσεις»

3FFE7968BEFE4E6E4FD878DD51C4392D«Είπαμε σθεναρά ένα μεγάλο “όχι” στο στόχο της τρόικας η οποία ζητούσε 16.000 διαθεσιμότητες, εκ των οποίων 8.000 απολύσεις το 2015. Είπαμε ένα “όχι”, με επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ποιοτική αλλαγή του κράτους και όχι ποσοτικούς στόχους. Από τώρα και στο εξής δεν θα υπάρχουν απολύσεις που να συνδέονται με την κινητικότητα». Αυτό τόνισε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν με την τρόικα.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αδιανόητη», είπε ότι «είχαμε προειδοποιήσει και είχαμε βάλει θέμα για τις πολιτικές επιλογές του», και επισήμανε ότι «στη δεξιά παράταξη υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία».

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε για τις ευρωεκλογές ότι «στόχος όλων μας είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία της Ελιάς» και πρόσθεσε: «Πρέπει να βάλουμε παράμερα τους όποιους εγωισμούς και να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην ΕΕ πρέπει να είναι παρούσες και ενεργές στην Ελλάδα και την Ευρώπη».