Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο και σε άλλες σχολές του ΕΚΠΑ

ekpa1

Ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας  είναι πιθανόν να φέρει η απόφαση της Νομικής Σχολής της Αθήνας να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές της, καθώς ενδέχεται αντίστοιχες αποφάσεις να λάβουν και άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς έχουν χαθεί πολλές ώρες διδασκαλίας. Άλλες σχολές, όπως η Θεολογική, έχουν αποφασίσει να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και να ακολουθήσουν όλες οι εξετάσεις του έτους.

 

Η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής πάντως δεν συζητά το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη Φιλοσοφική Σχολή, με το εξάμηνο να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, καθώς οι φοιτητές της κάνουν κατάληψη ως την παραμονή των Χριστουγέννων. Πάντως την περίοδο αυτή γίνεται στη Φιλοσοφική Σχολή εξωτερική αξιολόγηση σε αρκετά τμήματά της.

Την ίδια ώρα σε κατάληψη βρίσκεται και το Φυσικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής.

Πάντως, ενιαία «γραμμή» στα τμήματα και στις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ενώ πολλές γραμματείες του ιδρύματος  δεν λειτουργούν ακόμη, καθώς μερίδα των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει την απεργία για δέκατη-πέμπτη εβδομάδα.

Για αυτούς τους λόγους, η Σύγκλητος του Καποδιστριακού έχει κληθεί από τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη για να συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που έχουν προκύψει.