Καιρός Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη. Οι βοριάδες ρίχνουν το θερμόμετρο, ενώ σε πολλές περιοχές μαζί με τον παγετό θα υπάρχουν και βροχές.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μας θύμισε… χειμώνα. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ. Καιρός Αθήνα: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.Θερμοκρασια: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.Θερμοκρασια: από 03 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σε Μακεδονία, Θράκη λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες μέχρι 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 01 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και στο Ιόνιο, οπού τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 08 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια μέχρι 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασια: από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σε Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος. Στα νότια βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και προς το βράδυ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη: στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις. Παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανό μα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Πηγή newsit.gr