Καθησυχάζει τον κλήρο για τη μισθοδοσία του το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚΑνακοίνωση-παρέμβαση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσου Κουράκη, αναφορικά με τους μισθούς ιερέων και τον φόρο στους χριστιανούς.

Το ΠΑΣΟΚ, καθησυχάζει τον εφημεριακό κλήρο για τη μισθοδοσία του, καθώς όπως αναφέρει «έχει εντάξει τη μισθοδοσία του κλήρου στην ενιαία αρχή πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο». Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης, ότι είναι «μεγάλο θεσμικό λάθος» η επιστροφή σε διλήμματα δήλωσης θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιπποκράτους:

«Το πρώτο και βασικό μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο εφημεριακός κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανησυχία για τη μισθοδοσία του. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εντάξει τη μισθοδοσία του κλήρου στην ενιαία αρχή πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι επίσης γνωστοί οι κανόνες που ισχύουν για την πλήρωση των κενούμενων εφημεριακών θέσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα προσαρμογής.

Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να μη διαχωρίζονται και να μην καταχωρίζονται οι πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις είναι μεγάλο θεσμικό λάθος (συντηρητικού βεβαίως χαρακτήρα) να ξαναγυρίζουμε σε πρακτικές καταγραφής και διλλήματα δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ιδίως όταν αυτό συνοδεύεται από φορολογικό κόστος!

Στο πλαίσιο των διακριτών θεσμικών ρόλων κράτους και εκκλησίας και με σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον διαρκή διάλογο Πολιτείας και Εκκλησίας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αυτός είναι ο διάλογος που έχει σημασία και όχι ο διάλογος με επιμέρους πολιτικές δυνάμεις που μπορεί να δημιουργήσει την παρεξήγηση είτε προνομιακών σχέσεων είτε επίδειξης προσέγγισης για τη δημιουργία φευγαλέων -όπως αποδεικνύεται- εντυπώσεων».