Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον Αστέρα

asteras

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε για την υπόθεση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός.

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Στη Στρατηγική Μελέτη εμπεριέχεται το αδίκημα της παρανομίας ως προς το Προεδρικό Διάταγμα του 2004, καθώς με την προκήρυξη επιτρέπεται οικοδόμηση 8.600 τ.μ. σε περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή, το αδίκημα της απιστίας, καθώς το δικαίωμα οικοδόμησης που είχε προσδιοριστεί με την προκήρυξη στα 8.600 τ.μ. μετατράπηκε αυθαίρετα σε δικαίωμα οικοδόμησης 39.600 τ.μ. και προκαλεί βλάβη στους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, όπως σημείωσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Γαλανός, που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά

Προκύπτουν νομικές ευθύνες και για τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη μελέτη, διότι, κατά τη διάρκεια των δυο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα, «έλαβαν πλήρη γνώση των στοιχείων και των παρανόμων πράξεων που ενέχονται στη Στρατηγική Μελέτη από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης».

«Όλα τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα πάντα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά, οπότε είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εισαγγελέα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν απεκδύεται καταλογισμού ευθυνών» είπε ο κ. Γαλανός.