Καταγγελίες γιατρών απο το Τζάνειο για τα χτεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι – απ’ευθείας βολή κροτίδας κρότου – λάμψης

tzaneio

Η πενταμελής των γιατρών του νοσοκομείου ‘Τζάνειο‘, το οποίο εφημέρευε την Τετάρτη το βράδυ, όταν έγιναν τα επεισόδια στο Κερατσίνι, καταγγέλλει, μεταξύ άλλων,απ’ευθείας βολή κροτίδας κρότου – λάμψης στο μάτι ενός διαδηλωτή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη αναφέρει τα εξής:

“Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης, αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό.

Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα”.