Καταγγελίες για κατανάλωση επικίνδυνου ποτού από μαθητές

CACHE_620X620_1_1212082

Όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να δώσει τέλος στην διακίνηση ενός “ενεργειακού” ποτού από περίπτερα και μίνι μάρκετ του Ηρακλείου σε παιδιά και κυρίως μαθητές του δημοτικού, κινεί η δημοτική αρχή.  

Όπως τονίζει στο neakriti.gr η Αντιδήμαρχος Αθηνά Σπανάκη, το τελευταίο διάστημα έχουν φθάσει στα αυτιά της καταγγελίες ότι “παιδιά αμέσως μετά το μάθημα και φεύγοντας από το σχολείο, πηγαίνουν και αγοράζουν από περίπτερα η μίνι μάρκετ το συγκεκριμένο σκεύασμα του οποίου η κατανάλωση  είναι επικίνδυνη και  εθιστική  και απαγορεύεται αυστηρά για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων όπως παιδιά ,εγκύους αλλά και θηλάζουσες. Ως Δήμος έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ερευνώντας την υπόθεση σε βάθος με την αποστολή την ερχόμενη Δευτέρα, έγγραφων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ,την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης αλλά και την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου” υπογραμμίζει κ. Σπάνακη.

Σε ανάρτηση της στο facebook εκτοξεύει βολές εναντίον των επιχειρηματιών εκείνων που το προμηθεύουν στα παιδιά, τα οποία και όπως προσθέτει με την κατανάλωση του εθίζονται σε αυτό.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Σπανάκη έχει ως εξής:

Πολλά παιδιά φεύγοντας από το σχολείο, ανακαλύψαμε ότι, αγοράζουν απο περίπτερα η μινι μαρκετ αυτό το ποτό χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι γονείς.

Παιδιά δημοτικού!!!Απαράδεκτοι οι επιχειρηματίες που τα δίνουν σε τόσο μικρά παιδιά!!Εμείς από την μεριά της Aντιδημαρχίας έχουμε ήδη κινήσει διαδικασίες ελέγχου διακίνησης του!!Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλεύεται αθώα παιδιά και την άγνοια πολλών γονιών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

παρακαλούμε ελέγξτε τα ”οφέλη” που παρουσιάζουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου προϊόντος και σκεφτείτε τι προκαλεί σε τόσο μικρές ηλικίες!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!

Να θυμίσουμε ότι προ μηνών η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση ενεργειακού ποτού στο οποίο η πρόσθετη ετικέτα που έχει επικολληθεί στα ελληνικά δεν έφερε την υποχρεωτική προειδοποιητική ένδειξη “Υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Δεν συνιστάται για παιδιά ή εγκύους ή θηλάζουσες”.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω τροφίμου από την αγορά για την αποκατάσταση της επισήμανσης.

Πηγή:http://www.neakriti.gr