Καταγγελία Τσίπρα για παρακολούθηση τηλεφώνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Δένδιας: Διαψεύστε ή κάντε μήνυση

tsipr-vouli__article

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι παρακολουθούνται τόσο το τηλέφωνο του ίδιου όσο και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Να ξέρετε ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου όσο και των βουλευτών μας».

Φέρεται λοιπόν, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, να είπε ότι τα τηλέφωνα των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ωστόσο, η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ήταν άμεση, αφού κάλεσε τον κ. Τσίπρα «είτε να διαψεύσει ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό ισχυρισμό, είτε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά».

Το ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει άμεσα στοιχεία που αποδεικνύουν την καταγγελία του, «διαφορετικά είναι απλά θεωρίες συνωμοσίας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει -και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων- ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!

» Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

» Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρενέβη μέσω twitter, απ’ όπου και έγραψε:

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε οτι παρακολουθούν το τηλ του, απαράδεκτο και θλιβερό εάν συμβαίνει, πρέπει άμεσα να καταθέσει στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Διαφορετικά είναι απλά θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία κ ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ελπίζουμε σύντομα ν’ απαντήσει».