Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα- Χιόνια και στην Αττική

thermokrasia

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές στο Αιγαίο και χιονόνερο ή χιόνι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης, καθώς και επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013. Το βράδυ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στο Αιγαίο, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν για λίγο περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία, που από το αργά απόγευμα θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να μην ξεπερνούν τους 11 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις, με βαθμιαία περαιτέρω ενίσχυση από αργά το απόγευμα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεων 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια αρχικά στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τη νύχτα προς Τετάρτη ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά από αργά το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί.