Κατά 189% αυξήθηκε η ανεργία των νέων πτυχιούχων σε 4 χρόνια!

anergia_5

Κατά 189%, αυξήθηκε η ανεργία των νέων πτυχιούχων, όπως αποτυπώνει έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, για την περίοδο 2008-2012.
Ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης, την παρουσίαση της έκθεσης στο ιστορικό κτίριο της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης, είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν.
Όπως επεσήμανε ο κ. Παΐζης: «η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασσικών σπουδών πανευρωπαϊκά και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει απο διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό».
Επιπλέον, σύμφωνα με την ‘ίδια έρευνα, ότι η δαπάνη της ελληνικής οικογένειας για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών της αυξήθηκε κατά 61% την δεκαετία 2001-2011, ενώ η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, είναι στην 26η θέση των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.