Κασιδιάρης: Ιερείς παίρνουν λεφτά για να βρίζουν τη ΧΑ- Ο Μητροπολίτης Πειραιώς έλεγε ότι είμαστε η ελπίδα της Ελλάδας

sugkentrwsixa

Στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής  κατά της ανέγερσης τζαμιού στο Βοτανικό, ο εκπρόσωπης της Οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε συνέχεια στις αποκαλύψεις που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με ιεράρχες .

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους οπαδούς του κόμματος. Έκανε λόγο για ιεράρχες που παράλληλα είναι και τέκτονες κι άλλους που «έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά για να υβρίζουν τη Χρυσή Αυγή». «Ιδίως στον Μητροπολίτη Πειραιώς που τόλμησε να πει ότι είμαστε παγανιστές, θα του υπενθυμίσω το 2010 είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ελπίδα για να πάει μπροστά η χώρα. Να τα θυμηθεί γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα».

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος ζήτησε ξανά να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι ο επίτροπος είναι ανθέλληνας και άθλιος και πως: «του απαντούμε: μολών λαβέ. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι «στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να είναι πρώτο κόμμα στις δημοτικές εκλογές» και ότι το κόμμα θέλει να «πάρει» τους δήμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά.
Παίρνοντας για δεύτερη φορά το λόγο, ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε πως η Χρυσή Αυγή θέλει κοντά της φτωχούς και ταπεινούς ιερείς και τον κλήρο και όχι τους τέκτονες ιεράρχες.

Από την άλλη, η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του γενικολυ γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αναφέρθηκε στα video που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες και όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίζει ιεράρχες ή αποκαλύπτει ποιοι και πως στήριξαν τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές.

«Τα video έχουν παρθεί παράνομα από την οικεία μου. Ξεφτιλισμένοι δημοσιογραφίσκοι τολμούν να βγάλουν ιδιωτικές συζητήσεις του αρχηγού μας. Νομίζουν ότι θα μας κάνουν κακό. Τίποτα δεν είναι ποινικά κολάσιμο. Ακούγονται αλήθειες», είπε και έκλεισε την ομιλία της κραυγάζοντας: «Ζήτω ο αρχηγός».