“Καρφί” Γκιουλ προς Ερντογάν

gioulerdoganΔεν είναι μόνο οι εκλογές στην Δημοκρατία, δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, που ερμηνεύεται ως απάντηση στα λεγόμενα Ερντογάν που αποδίδει τις διαμαρτυρίες σε οργισμένους που δεν μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση, μέσω της κάλπης.

”Η δημοκρατία είναι κάτι που προκύπτει με τη λαϊκή βούληση, αλλά δεν σημαίνει μόνο κάλπες. Είναι πολύ φυσιολογικό, διαφορετικές απόψεις και αντιρρήσεις να εκφράζονται με διάφορους τρόπους και εκτός εκλογικής διαδικασίας”. δήλωσε ο κ. Γκιουλ.

Σε αναφορά του στις διαμαρτυρίες δήλωσε πως ”πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μηνύματα τα οποία στάλθηκαν με καλές προθέσεις και θα γίνουν τα δέοντα”.

Ακόμα δήλωσε ότι “”τις τελευταίες 3-4 μέρες δοκιμάστηκε η δημοκρατία της Τουρκίας. Εάν ρίξετε μια ματιά σε ορισμένες Μεσανατολικές χώρες, θα δείτε ποια είναι η έκβαση τέτοιων διαμαρτυριών σε χώρες που δεν είναι δημοκρατικές και δεν πιστεύουν στην ανωτερότητα του δικαίου”.

Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως ”δεν είναι εύκολο να οικοδομηθεί η εικόνα μιας χώρας. Όλοι μας εργαστήκαμε τα τελευταία δέκα χρόνια και οδηγήσαμε σε υψηλά επίπεδα την οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Αν χαλάσει η εικόνα αυτή, δεν θα υπάρξει όφελος για κανέναν”.