Καραμανλής: Ή εγώ ή ο Στουρνάρας

kostas-karamanlis11

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής φέρεται να έστειλε τελεσίγραφο στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει εκλογών για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ξεχάσει την κριτική του νυν υπουργού για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2007-2009.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι αποφασισμένος ακόμη και να μην είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές αν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ συμπεριληφθεί ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι ο Γ. Στουρνάρας υπονομεύει την κυβερνητική θητεία του, αθωώνοντας την κυβέρνηση Σημίτη και αυτό εξαιτίας της στενής, φιλικής και πολιτικής σχέσης των δυο τελευταίων.

Η πλευρά Καραμανλή πάντως διαχωρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο αναγνωρίζει την πολιτική σταθερότητα. Ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι ο μοναδικός που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ θεωρούν πως ο υπουργός Οικονομικών «διαλύει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κεντροδεξιάς παράταξης».

Οι φωνές αυτές έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό προκαλεί εκνευρισμό, αφού ο Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται απόλυτα τον Γιάννη Στουρνάρα και τον έχει στηρίξει δημόσια, σε όλους τους τόνους.