«Καμία πατρίδα για τους νέους» έκθεση ελληνικής σύγχρονης τέχνης στις Βρυξέλλες

E11695659A28B06C0D34B757414D4D72Στις 25 Μαρτίου άνοιξε η έκθεση «No country for young men» (Καμία πατρίδα για τους νέους) γιορτάζοντας την ελληνική Προεδρία, και φυσικά όπως και η έκθεση «Ναυτίλος» θα φιλοξενηθεί στον ίδιο, σημαντικότατο πολιτιστικό πολυχώρο των Βρυξελλών.

Σε τρεις αίθουσες, στα περίφημα Antechambres του Bozar, η ελληνική τέχνη θα ξεδιπλώσει τους την εικόνα της για την ελληνική κρίση. Ο  τίτλος της έκθεσης, ένα λογοπαίγνιο πάνω στον τίτλο της ταινίας «Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους» των αδερφών Κοέν και κατ’ επέκταση του βιβλίου του Κόρμακ Μακ Κάρθι είναι ευφάνταστος.

Η έκθεση παρουσιάζει την δουλειά τριάντα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, που το έργο τους ασχολείται με την εππιροή της οικονομικής κρίσης στην χώρα τους! Η δουλειά τους μεταφέρει την καθημερινή κάλυψη πολιτικών και οικονομικών μεταβολών αλλά δεν περιορίζεται μόνο στα αρνητικά χαρακτηριστικά: η έκθεση επίσης εστιάζει στις ευκαιρίες για μια αναγέννηση της χώρας.

Την τελευταία Πέμπτη του κάθε μήνα (27 Μαρτίου, 24 Απριλίου, 29 Μαίου και 26 Ιουνίου) μεταξύ 6 και 9 το βράδυ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία για μια ξενάγηση σε τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Ελληνικά, Ολλανδικά.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι:
Λουκία Αλαβάνου, Μανώλις Αναστασάκης και Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Μπιλ Μπαλάσκας, Ειρήνη Ευσταθίου, Στέλιος Φαϊτάκης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Μαρίνα Γιώτη, Φίλιππος Γραμματικόπουλος, Μιχάλης Καλλιμόπουλος, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Πάνος Κοκκινιάς, Αλκης Κωνσταντινίδης, Ζήσης Κοτιώνης, Νίκος Ναυρίδης, Στεφανία Στρούσα, Μαρία Παπαδημητρίου, Αντώνης Πίττας, Poka-Yio, Λίνα Θεοδώρου, Πάνος Τσαγκάρης, Κώστας Τσώλης, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Κωστής Βελώνης, Ζάφος Ξαγοράρης, Γιώργος Ζώης.