Καμία απόφαση για την περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών της Χ.Α

080113203228_8922

Το θέμα της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στους οποίους έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση, δεν συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προπαρασκευαστικές επαφές που έγιναν δεν διαπιστώθηκε ομοφωνία.
Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των κομμάτων με στόχο να διακοπεί η μισθοδοσία στους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, δήλωσαν ότι: «αυτήν τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και συναίνεση απέναντι σε ένα πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ζήτημα, ώστε να δοθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα λύσεις και απαντήσεις σε πολλά προβλήματα και ερωτήματα που έχουν προκύψει».
Οι ίδιες πηγές, διευκρίνισαν ότι μετά τις 7 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, θα αντιμετωπιστούν τα θέματα που έχουν ανακύψει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως η παρουσία τους, η καταβολή ή μη της βουλευτικής τους αποζημίωσης, αλλά και ότι έχει σχέση με τα προνόμια των βουλευτών.
Ενημερωτικά, η περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης μπορεί να γίνει μετά από πέντε αδικαιολόγητες απουσίες.