Κακλαμάνης: Τα μέτρα υπερφορολόγησης απειλούν τους αδύναμους φορολογούμενους

kaklamanis-thumb-large

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ.Κακλαμάνης, ασκεί κριτική στο υπουργείο Οικονομικών και καλεί τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται ο έλεγχος για 22.000 φορολογούμενους που μετέφεραν τεράστια εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2008 έως το 2011, καθώς, επίσης, για τους περιλαμβανόμενους στη «λίστα Λαγκάρντ» ή άλλους φορολογούμενους μεγάλης κλίμακας, που φέρονται να μετέφεραν μεγάλα ποσά για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο ή σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν και άλλους φορολογικούς «παραδείσους».

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, το σχέδιο του προϋπολογισμού 2014 χαρακτηρίζεται από μέτρα υπερφορολόγησης που «απειλούν, ως συνήθως, τους συνεπείς, πλην αδύναμους, ήδη, φορολογούμενους».

Επικαλούμενος την Ομοσπονδία προσωπικού των ΔΟΥ, η οποία φέρεται να καταγγέλλει ότι ελάχιστοι υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο αυτό -παρότι πρόκειται για προφανή και τεράστια φοροδιαφυγή πολλών δισ. ευρώ- ενώ και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου στερείται επαρκούς αριθμού υπαλλήλων κατάλληλων να διεκπεραιώσουν το τόσο σημαντικό αυτό έργο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διερωτάται μήπως υπάρχουν «εγγενείς δυσκολίες που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και επιχειρήσεις».