Κ. Καραμανλής: Ή ο Στουρνάρας ή εγώ…

karamanlis_299001168

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και επί 13 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται αποφασισμένος να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ως αιτία, τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο έχει στο στόχαστρο ο κ. Καραμανλής, λόγω της πολεμικής κριτικής που ασκεί στην οικονομική πολιτική της περιόδου διακυβέρνησής του.

Ο κ. Καραμανλής λοιπόν, έχει αποφασίσει να πει «όχι» στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εάν ο κ. Στουρνάρας συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, συνδέεται άμεσα και με το εσωτερικό μέτωπο στη ΝΔ κατά του κ. Στουρνάρα, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για μεγάλο αριθμό νεοδημοκρατών, ενώ σχετικά «διαβήματα» έχουν γίνει και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών, όταν ερωτάται για το πολιτικό του μέλλον και για τα σενάρια περί ένταξής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δηλώνει ξεκάθαρα: «Δεν το έχω συζητήσει ποτέ με τον Πρωθυπουργό, ούτε με έχει απασχολήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω το έργο μου και να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».